Rss

Anonymitet

Å være anonym vil si at ingen vet hvem du egentlig er det finnes mange måter å skjule sin identitet på som f.eks. kan være brukernavn og avatarer som profilbilder i stedet for dine virkelige bilder. Noen utfordringer med anonymitet kan være mobbing og personangrep (over meninger, diskusjoner osv.).

Brukernavn

Brukernavn er noe du kan bli referert med i stedet for ditt virkelige navn slik at folk ikke kan bruke facebook eller andre kilder til å finne ut personlige opplysninger som f.eks. kan være hvor du bor, hva du heter og hva du jobber som. Vanligvis når du skal registrere deg på en side må du oppgi informasjon som eposten din.

Avatarer

Avatarer er bilder som på ingen måte oppgir noen fysiske detaljer om deg selv som hvordan du ser ut. Vanligvis er avatarer bilder som firmaet eller skaperen av et spill eller tjeneste gir deg som et valg mellom skikkelige bilder av deg selv eller landskapet der du bor, og en fiktiv karakter som ikke kan identifiseres som deg på noen måte. Det eneste en avatar vil gi fra seg er hvilken av de du likte best av de f.eks 6 forskjellige valgene.

Gjestebrukere

Gjestebrukere er brukere som ikke trenger noen personlige opplysninger for å brukes, men ingenting av det som er gjort på gjestebrukeren vil vanligvis ikke bli lagret med mindre du har en minnepinne å lagre det du har gjort på. Gjestebrukere er bare midlertidig og så snart du er ferdig med de vil alt du har gjort inne på den bli slettet og brukeren vil gå tilbake til det som er satt som standarden.

Ikke helt anonym

Du er ikke akkurat helt anonym siden internettleverandøren har lagret IP-addressen din på serveren. Dette gjør at de kan koble IP-addressen til brukerinformasjonen. Dermed er du ikke helt anonym.

Forrige innlegg

Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *