Rss

Windows brannmur

En brannmur er programvare eller maskinvare som sjekker informasjon fra Internett eller ein nettverk, og som enten blokkerer eller slipper den gjennom til datamaskinen din, avhengig av brannmurinnstillingene.

En brannmur kan bidra til å hindre at hackere eller skadelig programvare (som for eksempel ormer) får tilgang til datamaskinen gjennom et nettverk eller Internett. En brannmur kan også bidra til å forhindre at din datamaskinen sender skadelig programvare til andre datamaskiner.

Brannmur danner på en måte en vegg mellom datamaskin og Internett.

En brannmur er ikke det samme som et antivirusprogram. Du trenger både en brannmur og et antivirus- og antispionvareprogram for å beskytte datamaskinen.

Slå av\på brannmur:

 1. Åpne Windows-brannmur ved å klikke StartBilde av startknappen og klikk Kontrollpanel. Skriv brannmur i søkeboksen, og klikk på Windows-brannmur lenke.
 2. Klikk Slå Windows-brannmuren på eller av i venstre rute. Administratortillatelse kreves Hvis du blir bedt om å oppgi et administratorpassord eller noko slik, skriver du inn passordet eller gir bekreftelse.
  Bilde av koblingen Slå Windows-brannmur på eller av i Windows-brannmur
 3. Klikk Slå på Windows-brannmuren under hver nettverksplassering du vil beskytte, og klikk OK.Hvis du vil at brannmuren skal hindre alle programmer i å kommunisere med datamaskinen, inkludert programmer som du tidligere har tillatt å kommunisere gjennom brannmuren, merker du av for Blokker alle innkommende tilkoblinger, inkludert de i listen over tillatte programmer.

Slippe programm gjenom:

 1. Åpne Windows-brannmur ved å klikke StartBilde av startknappen og klikk Kontrollpanel. Skriv brannmur i søkeboksen, og klikk på Windows-brannmur.
 2. I venstre side klikker du Slipp et program eller en funksjon gjennom Windows-brannmuren.
  Bilde av den venstre ruten i Windows-brannmur i Kontrollpanel
 3. Klikk Endre innstillinger. Administratortillatelse kreves Hvis du blir bedt om å oppgi et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller gir bekreftelse.
 4. Merk avmerkingsboksen ved siden av programmet du vil slippe gjennom, velg nettverksplasseringene du vil tillate kommunikasjon på, og klikk  OK.

 

Kilder:

http://windows.microsoft.com/nb-no/windows7/products/features/windows-firewall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *